reus.cat
cerca
logotip de l'escola Marfull
Envia   |   Imprimeix   |   Twitter   |   Facebook

És indiscutible pensar que als infants, inclús a vosaltres famílies i a nosaltres les educadores, ens cal un temps per conèixer l’escola, descobrir-hi coses interessants, adequar-la a les vostres necessitats i preferències i d’aquesta manera poder-ne gaudir. D’aquest camí en diem adaptació. 

És tracta d’un procés que compartirem tots plegats, tot i que cadascú de nosaltres viurem de formes diferents. 

Els infants poden tenir reaccions molt diverses: sentir una alegria desbordant, agitació, activitat desenfrenada davant una situació nova… però també pot aparèixer un plor intens, actituds de rebuig o aferrament a les seves coses (motxilla, jersei,…). També és fàcil trobar nens que passats uns dies d’aparent tranquil·litat (una setmana, un mes,…) reaccionin amb plor i rebutgin l’escola quan prenen consciència de la nova situació. 

Vosaltres com a pares podeu tenir sentiments contradictoris com pors, dubtes, desconfiances… i us podeu fer preguntes com ara: estarà bé? haurà plorat gaire estona? estarà sol? tindrà alguna mestra que el consoli?

També per nosaltres és un període d’adaptació, tot i que en coneixem el procés i la importància en el desenvolupament del nen/a.

Només dir-vos que no patiu, que no és massa llarg i que us acompanyarem en tot aquest camí, el de l’adaptació, comprometent-nos al màxim i intentant satisfer les vostres necessitats, resolent dubtes, intrigues, pors, etc. que us puguin anar sorgint durant aquesta primera etapa. 

Fitxers Relacionats: