reus.cat
cerca
logotip de l'escola Marfull
Envia   |   Imprimeix   |   Twitter   |   Facebook
16 setembre 2022
Altres

És difícil pensar en un procés de familiarització infants-escola, sense tenir en compte a les famílies. Acompanyar-vos durant el primer temps d’estada a l’escola bressol és imprescindible i necessari per tal de cuidar la part emocional. Per això, aquest curs, neix un espai pensat per als pares i les mares.

 

A finals del curs passat, després d’una recerca d’experiències pedagògiques i posada en comú per part de l’equip educatiu de l’EBM El Marfull, decidim iniciar l’Espai de les famílies per tal d’oferir un procés de familiarització mes acollit, acompanyat i escoltat.

 

En aquesta estança, preparada a consciència per a què sigui un entorn agradable que afavoreixi la conversa, les mares i els pares que ho desitgen, poden sentir-se a prop dels seus fills i filles malgrat la separació i poden compartir com estan vivint aquests primers dies amb altres famílies. Una persona de l’equip és l’encarregada de cuidar i sostenir en sentit emocional l’ambient creat en aquest nou espai.

 

«A nosaltres ens ha agradat molt aquest espai, a mi m’ha fet sentir tranquil·la saber que tenia els meus fills ben a prop i que, si em necessitaven, podia estar amb ells en qüestió de segons. També poder parlar amb altres pares i mares sense els nens davant és reconfortant.» Mare de 2-3 i 0-1 any.

 

«Gràcies d’haver creat l’Espai de les Famílies! Els 2 dies que hi he passat ha estat molt bona experiència tant per la trobada amb les altres famílies amb qui he coincidit com per la possibilitat de conversar amb membres de l’equip educatiu que hi han pogut dedicar alguna estona. Em sembla una molt bona iniciativa que intensifica la dimensió comunitària de l’estada de les nostres filles i fills a l’escola bressol, més enllà de la relació que cada família tindrà a partir d’ara amb l’equip educatiu. D’alguna manera, ens ajuda una mica més a contemplar l’educació de les nostres filles i fills no com un projecte personal sinó també grupal i, alhora, ens ajuda a fer comunitat perquè ens permet conèixer-nos entre les famílies» Mare d’1-2 anys.

 

«La valoració que fem de l’espai de les famílies és molt positiva. És una molt bona oportunitat per establir un primer contacte amb la resta de mares i pares, i compartir amb ells aquest moment de canvi» Mare de 0-1 any.

 

Així doncs, amb aquesta nova iniciativa, des de l’escola, esperem aportar seguretat, confiança i transparència a les famílies, amb l’objectiu d’enfortir en els vostres vincles de complicitat.