reus.cat
cerca
logotip de l'escola Marfull
Envia   |   Imprimeix   |   Twitter   |   Facebook

És indiscutible pensar que als infants, fins i tot a vosaltres famílies i a nosaltres les educadores, ens cal un temps per conèixer l’escola, descobrir-la com és, adequar-la a les vostres necessitats i preferències i d’aquesta manera poder-ne gaudir. D’aquest camí en diem familiarització. 

Es tracta d’un procés que compartirem tots plegats, tot i que cadascú de nosaltres viurem de formes diferents. 

Els infants poden tenir reaccions molt diverses: sentir una alegria desbordant, agitació, activitat desenfrenada davant una situació nova… però també pot aparèixer un plor intens, actituds de rebuig o aferrament a les seves pertinences (motxilla, jersei, drapet…). També és fàcil trobar infants que passats uns dies, potser unes setmanes, d’aparent tranquil·litat reaccionin amb plor i rebutgin l’escola quan prenen consciència de la nova situació. 

Vosaltres com a famílies podeu tenir sentiments contradictoris com pors, dubtes, desconfiances… i us podeu fer preguntes com ara: estarà bé? haurà plorat gaire estona? estarà sol? tindrà alguna educadora que el consoli?

També per nosaltres és un període de vinculació, i el tractem amb molta especial cura, perquè en coneixem el procés i la importància en el desenvolupament del nen/a.

Només dir-vos que no patiu, que no és massa llarg i que us acompanyarem en tot aquest camí, comprometent-nos al màxim i intentant satisfer les vostres necessitats, resolent dubtes, intrigues, pors, etc. que us puguin anar sorgint durant aquesta primera etapa.